page

Friday, 20 January 2012

Sepetang Di Tasik Shah Alam

Well, ceritera kali ni patutnya dah di post last two weeks, tapi disebabkan kesibukan urus Adam Zafran yang tengah selsema that time and my father warded for angiogram. Jadi agak ketinggalan la cerita ini. Tapi tak apa. This is my first experience bawa Adam ke taman! Lokasi : Taman Tasik Shah Alam






Dulu, waktu zaman belajar selalu la jugak ke sini, berjogging, jalan-jalan dengan housemate dan yang paling kerap bile kene training tuk Masum. Sampai hitam-hitam la muka kami. Sunblock? Owh...tak sesuai pakai, nanti menggelupas or lagi worse burn kulit muka. So, dibiarkan aje bare skin gitu. (Kulit sangat sensitif)

Stop!
Bukan ini yang mahu diceritakan. 

Last weekend, kami sekeluarga berjalan-jalan di tasik. Saja bawa Adam Zafran jalan-jalan. Lagipun, waktu berdating dengan husband time pregnant dulu selalu berangan nak bawa anak-anak ambil angin. So, tercapai la hasrat itu. Tapi cuaca agak mendung. Kami park kereta dekat restoran terapung tuh...ape ke namanya, tak ingat la pulak. Dari parking, kami jenjalan sampai ke wet world. Tujuan utama, membeli keropok goreng. panas-panas. Sedap!

                                                                      
Adam yang masih blur


Akhirnya tiba di Wet World
Sedang ibu dan ayah sedang asyik menikmati keropok dan rojak, hujan mula turun dengan halusnya. Apalagi, kelam kabut la kami berlari-lari anak ke tempat kami parking kereta. Tapi, kelajuan yang tidak seberapa menyebabkan kami berhenti di sebuah pondok. Terpaksa la tunggu sampai hujan reda.

Menunggu dan terus menunggu
Adam kesejukan
Setelah hujan reda, kami pun teruskan perjalanan dan pulang. Disebabkan kami tak bawak stroller, jadi pantaslah sikit perjalanan kami. Cardigan Adam digunakan sebagai payung untuk Adam. Betul kata pepatah lain kali, sediakan payung sebelum hujan.


On way back!
Hujan, Sejuk dan LAPAR, akhirnya kami akhiri perjalanan kami dengan makan-makan di Pizza Hut, Giant Kelana Jaya. Adam pun lapar jugak. Kesian anak ibu yang comel ni.

Adam, Adam
dulu waktu ibu kecik,
mana ada atuk ngan nenek bawak g pizza
Makan lempeng kelapa adalah.



Habis sudah cerita untuk perjalanan Adam. 








3 comments:

Min Min said...

Bestnya Adam jalan2 kat park ... xxx :)

hazwani hussin said...

hihihihi...tp adam kalau jln2 suka tidur kak meen..bby chat?

Min Min said...

Alhamdulillah chat ... bila la nak jumpa hero wani ni??? .. nak geget dia la .. :)