page

Monday, 25 June 2012

Cameron Highland!

Strawberry, Tea plantation, Rose Valley, Fresh Vegetables!

Yeah! It's Cameron Highland. Early of May, my family went to Cameron Highland. Not for family vacation actually, but my husband's uncle married! The youngest one! Lucky for us when Pok Mid married with Cameron's lady, so here we are! Kalau tak, takde masa nak berpoya-poya di sana. Anggap je la this is our honeymoon since kami tak pernah lagi p honeymoon! hihihih....

Adam Zafran pun suka sbb sejuk! Lena jer tido. Tak bergaduh panas-panas, himpit-himpit. Kami asalnya nak masuk ikut PLUS dr Setia Alam ni, tak teringat pulak my cousin yang hensem tuh bertunang that day. Jadi plan dan route bertukar. Early in the morning, (Ceh! early la sangat kul 10 tu!!) kami ke Bentong dulu. Selesai semua bincang dan lunch, br terus ke Cameron Highland. Jimat duit lunch kami (Thanks Pari a.k.a Uncle Don). Disebabkan first time nak pergi ke sana lepas berumah tangga, runsing la jugak diri ni. Dr Bentong ke simpang Lipis ok la, sbb biasa balik Kelantan ikut situ, tapi lepas masuk simpang tuh cuak babe... Takde kereta mahupun perumahan. Dari simpang Lipis tuh ada satu jer signboard CAMERON HIGHLAND.  (They should add more signboard, lagi-lagi yang cepat cuak macam saya!) Terus... Terus... Terus... dan, akhirnya sampai juga kami. Dengan "ber-baju kenduri", kami check-in di Equatorial Hotel. Superb! Hanya itu yang mampu di ucapkan. 

Aktiviti malam, ke Puncak Arabella. Disebabkan tersangatla jammed, kami tak sempat p nikah Pokmid. Datang, makan..Malam yang sejuukkk!!! Balik hotel, tidur awal sb esoknya nak bangun pagi. Strawberry time! Esoknya, pagi strawberry park tepi hotel. Jalan kaki aje! Tengahari makan kat kenduri. Petang, singgah Bharat Tea Plantation before balik KL.

Hmmm..Sedikit spoil la sbb sangat jammed. Baru nak lari dr sesak kat KL... haiyaaa... Nak buat macam mana, wrong timing pun. Ada perarakan thaipusam, dapat jugak tgk secara live diorg berarak dengan cucuk-cucuk kat badan, ada siap makan kaca kat atas jalan. Fuuuhhh!!! Ngucap panjang! Anyway, short and nice vacation! Will be there again soon!

Selamat menjamu mata melihat gambar-gambar kami di sana. Will upload more later!


Selamat Bertunang Faris!


Welcome to the family Nadira


Baru lepas check-in! Santai tak berbaju.


Dalam jammed dengan perut yang sangat la lapar...Adam jugak yang kenyang sentiasa


Breakfast! 


7,8,9... tak cukup ni ayah. Petik lagi ayah, please!


Adam punya ni. Bak sini!


Penat di kebun, mata pun dah layu.. Ngantoknye... Zzzzzz....


Next time, nak menikmati teh kat situ! hihihi...


Posing before balik KL


Muka kene paksa jadi strawberry man! hahahha....







2 comments:

reenzmi said...

wahh best best... nak pg laa nanti

hazwani hussin said...

memang best! Lagi best pergi dgn family & friends. Lagi bk gmbr dpt snap!
Jgn tak pergi tau..=)