page

Saturday, 20 October 2012

facebook?

skrg facebook dh tak seronok macam dulu...mana tak, ckp skit org ni terasa. cakap skit org tuh terasa. pastu mula la ngadu domba sana sini. benci ahh!!!

bila post gambar anak dan suami pulak, ada pulak kata2 sinis

'eleh...macam la die sorg ada laki,ada anak'
'nak tunjuk happy family la tu'
'tgk...gmbr anak n suami je,takut nk letak gmbr sndiri la tuh'

haiiyaaaaaa...itu pun jadi isu.iya..sy memang xchantek. tapi tak perlu pulak sy nk camwhore sambil buat duckface tuh.

letak gmbr makanan pulak.

'macam la die sorg pndi masak'
'takkan msk macam ni pun nak post kot. agak-agakla'

update ttg drama or cerita kat tv

'ek eleh.mcm die sorg tgk julia'
'takde keje ke kak? sy pun tgk jugak la mhi pg td'

padanla ramai kawan-kawan dh jarang nk update facebook. bosan dgn org yg takde keje dok skodeng pastu pm sindir pulak. slalunya pm tuh akan dpt bila ada ramai yg komen kt post2 tuh. dan selalunya org yg sama. haiii...tinggal eden ni malas nak memblock org jer. kang jadi lain pulak.

satu lagi penuh dgn jualan MLM. tolonglah..saya memang tak berminat nak join. nak bli pun sy tgk. kalau ada wang, dan bagus y not. sy ni surirumah SEPENUH MASA. ni dah la bila  xnak join di katakan kita pulak.

contoh terbaru: kelmarin. jual premium beautiful

' wani...jom la join. bagus utk ko. lagi2 ko surirumah.byk masa terluang. mesti cepat boleh naik pngkt pastu ko kan bgantung kt suami je.susahkan die je. cari duit sndri la. income masyuk. dpt join trip lagi. lagi suami sayang. lagipun ko kan bekas cikgu. leh promote kat diorg'

dgn tenang menjawab

'sorry la babe. aku dh bli la satu ngan kawan aku. nak join mmg xla. kalau nk join dh lm aku jd downline kwn aku tuh. xpelah...kalau aku tak susahkan suami sape lagi nk susahkan die kn? masa aku mmg byk tp utk family aku la. takpe la. tgk ko berjaya n happy, aku tumpang happy utk ko. aku xblh la. sorry'

skali die post kat fb..tak smpi 2 minit

"setakat tumpang happy tak guna. kena berusaha dan berkorban. cari happy sendiri"

ok fine. tak kisah pun. berkorban? iya..mmg perlu berkorban. tp utk bkorban kuarkan duit 20k utk permulaan. ke sana ke mari cari downline atau erti kata lain client.mungkin tidak la. kalau pun aku boleh buat loan 20k. baik aku buat byr pdahuluan bli rumah da...
nak cari rezeki secara MLM ikut suka ko la..tp jgn cara paksa hingga susahkan org. kawan sy pun join jugak. cara kena betol babe...

kan dah emo kejap. well..

itulah realiti fesbuk skrg. boringgg...banyak yg suka complaint bukan2. kalau kamu tuh mmg kawan yg mmg dh kenal lama n kenal sgt cara pewatakan sikit pun tak kisah. ini..kamu sape?

dah tuh knape approve?
sbb kenal tapi takde la kenal sampai kamu boleh lebih batasanya. know your limit okey.

sampai situ saja cerita tentang facebook dr saya...

1 comment:

Min Min said...

Betul .. Betul .. Betul .... Sokong 100% ...